★ Ostrigs transport - transport efter by ..

                                     

★ Ostrigs transport

Ostrigs transport omfatter vej -, tog-og flytrafikken i Østrig.

Vejnettet i Østrig bærer præg af alperne dominans. Således, i forbindelse med motorvejsnettet i alt 137 vejtunneler. Vejnettet er godt udviklet, og Østrig rangerer højt i Europa sammenlignet antallet af kilometer vej, per dag. millioner. indbyggere på 205 km, og der er 1 personbil pr. 2 indbyggere. Der er afgifter for at køre på motorveje, såvel som visse hovedvejsstrækninger over f.ex. bjergpas.

Jernbanenettet er hovedsagelig bygget i det Østrig-ungarske kejserrige, Wien er derfor omdrejningspunktet for en jernbane aktiviteter, der var rettet mod de steder i nord -, syd-og ost. På grund af grænsedragningen ved 1. verdenskrig nogle af de nationale transitstrækninger gennem nabolande. Men alt i alt 6.272 km. videre. I forhold til regeringen Østrig tredjestorste jernbanenet i EU-15 lande. Østrig, der benytter hovedsageligt normalspor, men på visse lokalstrækninger anvendes smalspor. Ostrigs jernbaner ved hjælp af både højre - og venstrekorsel.

Via luft trafik håndteres 6 lufthavne i Østrig i 2005 20.4 mio. passagerer, som Flughafen Wien-Schwechat i Wien, hovedstaden håndteres 75 %. Ostrigs nationale flyselskab, siger den Østrigske, der er medlem af Star Alliance.

                                     

1. Veje og trafik. (Roads and traffic)

Østrig har med sin centrale placering i Europa og en vigtig transit – og især i den nord-syd og nord-sydøst, som har tæt kendetegner den måde - og skinnenettet. Transitforbindelserne kræver god dimensionelle veje, og passerede Alperne krævede mange tunneler og broer. Som transit-trafik, der passerer gennem miljomæssigt sårbare bjergområder, den ostrigske meget tidligt fokus på tiltag, der kan reducere transittrafikkens negativ indflydelse på nærmiljoet. Østrig spurgt så meget tidlige krav om obligatorisk indførelse af katalysatorer på nye biler, som Østrig indforte en særlig miljoafgift for lastbiler transitkorsel.

                                     

1.1. Veje og trafik. Veje. (Roads)

Romerne byggede den første store nord-syd-forbindelserne, som vejen gennem brennerpasset var blandt de vigtigste. Brennerpasset er den laveste beliggende bjergpas i de centrale alper, og selv i dag er motorvejen af Brenner af stor betydning for den europæiske nord-syd-gående trafik. Ostrigs vejnet har en samlet længde på 107 000 eur km 2005, som indholdet af vejtyper:

 • Overordnede veje Landesstrassen: 34.000 km.
 • Andre veje Gemeindestrassen: 71.000 km.
 • Motorveje: 2.100 km. (Highways: total of 2.100 km)

Der er i alt 13 km. den måde, pr. indbygger, som i Østrig. Motorvejsnettet er godt udviklet. I form af kilometer motorvej pr. millioner. indbyggere, at placere det som nummer 3 i EU-15-lande, med i alt 205 km. 2003, mens Danmark er nummer 5 med 190 km. Det overordnede vejnet er opbygget efter 6 hovedkorridorer:

 • Brennerkorridor, München – Kufstein – Innsbruck – Brenner – Italien.
 • Donaukorridor, Ungarn – Wien – Linz – Salzburg – München.
 • Tauernkorridor, Salzburg, Hohe Tauern – Klagenfurt – Slovenien.
 • Arlbergkorridor, Innsbruck – Bregenz – Schweiz.
 • Südkorridor, Slovakiet – Wien – Graz – Klagenfurt – Italien.
 • Pyhrnkorridor, Den Tjekkiske Republik – Linz – Afstand – Graz – Slovenien.

Der er følgende motorveje i Østrig:

 • A7 Afstand Autobahn, Linz – Unterweitersdorf.
 • A10-Tauern-Motorvejen Salzburg – Villach.
 • A1 Vest Autobahn, Wien – Linz – Salzburg – Walserberg Grænsen til Tyskland, Et 8 – München.
 • A4 Ost Autobahn, Wien – Nickelsdorf Grænsen til Ungarn – Budapest.
 • A14 Rheintal / Walgau Autobahn, den tyske Grænse, En 96 Lindau – Bregenz – Feldkirch – Bludenz – S 16 Service.
 • A3 Südost Autobahn, Knuder Guntramsdorf En 2 – Eisenstadt.
 • A2 Süd Autobahn, Wien – Wiener Neustadt – Graz – Klagenfurt – Arnoldstein Grænsen til Italien – Udine.
 • A25 Welser Autobahn, Wels Forbindelse mellem Et 1 – 8.
 • A11 Karawanken Autobahn, Knuder Villach – Karawankentunnel Grænsen til Slovenien – Jesenice.
 • A5 Nord Autobahn under udvikling, Wien Haugsdorf Grænsen til tjekkiet – Så.
 • A9 Afstand Autobahn, Knuder Voralpenkreuz En 1 / En 8 – Graz – Spielfeld Grænsen til Slovenien Maribor.
 • A21 Wiener Außenring Autobahn, Sydlige rejse på Wien Forbindelse mellem Et 1 – 2.
 • A13-Brenner-Motorvejen, Innsbruck – Brenner Grænsen til Italien – Verona.
 • A12 Inntal Autobahn, den tyske Grænse, En 93 – Rosenheim – Kufstein – Innsbruck – Landeck.
 • A8 Innkreis Autobahn, Knuder Voralpenkreuz En 1 / En 9 – Wels – Suben Grænsen til Tyskland En 3 – Passau.
 • A23 Autobahn Südosttangente Wien Forbindelse mellem En 2 – a 4 – 22.
 • A22 Donauufer Autobahn, Wien – Korneuburg – Stockerau.
 • A6 Nordost Autobahn, Knuder Bruckneudorf – Kittsee Grænsen til Slovakiet Bratislava.

Længden af motorveje i perioden 1970 – 2005 steget med 415% fra 493.6 km. at 2.050.2 km.

                                     

1.2. Veje og trafik. Vejtunneller

Trafikinfrastrukturen er kendetegnet ved dominans af Østrig. Der er således 137 2005 vejtunneler i forbindelse med motorvejen netværk med en samlet længde på 290 km. De fleste tunneler er til rådighed i Steiermark, 25, samlet længde: 74.5 km, oberösterreich, 25, samlet længde: 36.4 km. og Kärnten 23, samlet længde: 40.0 km.

Ostrigs 6 længste motorvejstunneller er tallene i parentes angiver motorvejsnummer:

 • Landecker, Tirol A12: 7.0 km.
 • Arlberg, Tirol / Vorarlberg S16: 14.0 km.
 • Tauern, Salzburg A10: 6.4 km.
 • Gleinalm, Steiermark A9: 8.3 km.
 • Pfänder, Vorarlberg A14: 6.7 km.
 • Plabutsch, Steiermark A9: 10.1 km.
                                     

1.3. Veje og trafik. Trafik. (Traffic)

I Østrig er registreret 4.156.743 2005 personbiler, som for 51.2 pct. diesel-drevet, hvilket gør Østrig, sammen med Belgien til det land i EU-25, der har den største befolkning af diesel-drevne personbiler. Målt pr. 1.000 indbyggere, der er 505 2004 personbiler i Østrig 354 i Danmark. Østrig rangerer som nummer 5 blandt EU-15 lande, hvor Danmark rangerer som nummer 14.

Registreret 39.884 trafikulykker 2006 med i alt 51.930 skader og 730 dræbt. Antallet af trafikdræbte er 9 pr. 100.000 indbyggere i Østrig 7 i Danmark.

                                     

1.4. Veje og trafik. Vejafgifter. (Tolls)

Siden 1997, på alle køretøjer med en totalvægt 3.5 t skulle betale en afgift for benyttelse af motorveje i Østrig. Ved at købe en mærkat die Vignette for en begrænset periode af højst 1 år, vejene er brugt. Etiketten er at sætte i bilens forrude. Prisen for et års mærkat er 72.60 Euro 2007. Provenuet fra salget af den etiket, der skal bruges til at vedligeholde og udbygge motorvejsnettet.

Ordningen administreres af ASFiNAG Autobahnen - und Schnellstraßen - Finanzierungs - Aktiengesellschaft.

På grund af store vedligeholdelse og investeringer er bestemt måde - og tunnelstrækninger ekstra vejafgift:

 • Afstand Autobahn. (Distance Autobahn)
 • Karawankeltunnel.
 • Brenner-Motorvejen. (The Brenner Motorway)
 • Arlbergtunnel.
 • Den Tauern-Motorvejen. (The Tauern Motorway)

En række andre lande, typisk over bjergpassene også beskattes.

I alt blev der modtaget i 2007 322 mio. Euro fra salget af vignette-etiketter, 119 mio. Euro fra den anden gratisnumre linjer og 984 mio. Euro afgifter for tunge køretøjer.                                     

2.1. Jernbaner. Fakta. (Facts)

Ostrigs hele netværket, der kører på alle 6.272 km. 2005, som 5.683 km. tilhorer Österreichische Bundesbahnen ÔBB og de resterende 590 km. tilhorer private jernbaner. Målt i forhold til kilometer jernbane pr. millioner. indbyggerne i det sted, Østrig som nummer 3 i EU-15 lande med en samlet 714.4 km. 2003, mens Danmark til sammenligning, rangerer som nummer 8 med 420.9 km.

Der er 266 jernbanetunneller i Østrig.                                     

2.2. Jernbaner. Den første strækning. (The first stretch)

Østrig etableret den første jernbane på det europæiske kontinent. Jernbanen, som blev åbnet den 1. august 1832 i passager-og godstrafik, var hestetrukket, og forbundet Budweis Ceské Budejovice i sydböhmen med Linz i Øvre østrig. Baggrunden for oprettelsen af kurset var værdifulde til transport af salt fra Salzkammergut, oberösterreich, Budweis, som var Böhmens vigtigse byen saltopbevaring.

Den linje, der var 129 km lang og havde en sporvidde på 1.106 millimeter. I 1836, blev udvidet til at omfatte 68 kilometer til Gmunden. I 1856, damp-tilstand på den sidstnævnte strækning, mens linje Linz – Budweis havde for små skinneradier til damp-tilstand. Linjen blev udvidet i 1873, og den gamle hestebane var dermed sat.

                                     

2.3. Jernbaner. Timer. (Hours)

Det første damptog korte af det 17. november 1837 i korte start-stretch Floridsdorf – Deutsch Wagram. Linjen er i dag en del af Nordbahn, og blev i 1839 udvidet til at omfatte de Så, i 1848 til Oderberg af den preussiske grænse med forbindelse til Berlin, og i 1856 til Krakow. Som flere andre lande, som der var mange af de første jernbaner, privat finansieret og drevet. I starten var det primært godstrafik, hvilket var indbringende, og nordbane forbindelse var også motiveret af transport af salt fra de nordlige områder af kongeriget til hovedstaden Wien.

I den østrig-ungarske kejserrige var en primær interesse i udbygningen af jernbanenettet i det østlige af landet. Her var tætheden var størst, og i den vestlige del af landet, sætte Alperne en naturlig grænse for bygningen af common rail.

Men den statslige andel af jernbanebyggeriet steg stot, og i 1854, blev det statsejede linjer 924 km. svarende til 68% af det samlede banenet. Men den høje statsgæld, især efter tabet af krigen mod Pressen, har betydet, at regeringen har solgt ud af det spor. Med udgangen af 1866, var der kun 18 km. jernbanen i statens hænder.                                     

2.4. Jernbaner. Sydbanen og Viadukter. (Sydbanen and Viaducts)

Ostrigs kun havn til det åbne hav var i Trieste, en af de militære og kommercielle grunde fandt interessant at forbinde med landets hovedstad. 1842 åbnede den første del af Südbahn fra Wien Gloggnitzer Bahnhof nu Wien Südbahnhof at Gloggnitz ved foden af alperne. I 1844 – 1846, er den linje, Fører – Maribor via Graz, som blev udvidet til at omfatte de væsentlige ændringer, der skete Ljubljana og Trieste, og herfra videre til Milano i Italien. Det var derefter med den teknisk vanskelige opgave at forbinde jernbanen mellem Gloggnitz og Fører over alperne. Endnu havde ingen i Europa, der er bygget med en fælles jernbane over et bjerg. Andre jernbaner var typisk tandhjulsbaner eller kabel drives vogne på bjergstrækninger.

Carl Ritter von Ghega, som var en italiensk ingenior fra Venedig, loste opgaven ved at udnytte landskabets form og gør brug af mange kurver, viadukter og tunneler. Han skabte hermed, manglende baneforbindelse via Semmering. Denne del af den ostrigske südbahn kaldet semmering jernbanen, og er et Unesco world Heritage site. Semmering jernbanen var klar til at åbne den 17. Juli 1854, og hele strækningen fra Wien til Trieste blev oprettet den 15. Oktober 1857. Südbahn var et statsligt finansieret og ejet projektet, men i 1858 havde kaiserlich-königlichen Südlichen Staatsbahn indse, at der var flere penge til at drive jernbanen, som derefter blev overdraget til den private virksomhed Südbahn-Gesellschaft.

Det første lokomotiv på den linje, Wien – Gloggnitz blev kaldt Philadelphia, der har givet navn til den Philadephiabrücke i Wien.

I 1851 åbnede, tog til Budapest langs venstre donaubred via Bratislava. I 1856 åbnede forbindelsen til Budapest på højre donaubred via Bruck en.d. Leitha.

                                     

2.5. Jernbaner. Havde. (Had)

Det vigtige Westbahn blev indviet i flere etaper. I 1858 åbnede forbindelsen mellem Wien og Linz, i 1860 til Salzburg og i 1861 åbnede sidelinien til Passau, som gav rammerne for den Bayerske jernbanenettet og dermed den anden i den sydlige del af tyskland og Frankrig. Som et kuriosum, der er etableret Tyrolske Staatsbahn jernbaneforbindelse mellem Kufstein og Innsbruck. Det var derfor kun muligt at køre med tog fra Wien og Innsbruck via Bayern, fordi de havde forst blev bygget om fra Salzburg via Bischofshofen og Zell am See i 1875.

                                     

2.6. Jernbaner. Brennerbanen

Stadig nødt til at bygge en jernbanelinje på centralalperne, der havde både kommercielle og militære strategiske betydning. Kun eksisterende mulighed for togpassage syd var fra Wien ad Südbahn via Semmering, Graz, Trieste og Udine. Du valgte den gamle alpepassage via brennerpasset. Karl Etzen var ingenioren, der forventes og delvist bygget jernbanen fra Innsbruck via Brenner til Bolzano 1864 – 1867. Men banen var ikke nogen succes i starten. Østrig havde i 1866, tabte krigen mod Preussen og Italien og var nødt til at afstå Nødvendigt. I kolvandet på tab udnyttes Ungarn situationen til at presse kejseren til at give landet en administrativ uafhængighed fra resten af riget. Det betød, at den ungarske jernbaner blev administreret fra Ungarn-og ikke fra Wien med etableringen af Staatsbahn MÁV i det østlige kongerige. De situationer, der viste, at Østrig havde til at sikre et bedre forhold med ost-vestjernbane. Med den nuværende struktur kan fra Wien kun nå frem til den strategisk vigtige Bozen Bolzano via Westbahn til Innsbruck / Brenner, hvor grænsen gik gennem det tyske område, eller via Trieste, Udine og Venedig, dvs. gennem det italienske område.

Det boostet 2 nye links: fra 1863 og 1871, den Südbahn udviklet med en forbindelse fra Maribor at Brennerlinien med adgangspunktet i Franzensfeste, Fortezza. Banelinien lob gennem Klagenfurt, Villach, Spittal an der Drau og Lienz nordlige del af Dolomitterne gennem Drau og Pustertal.                                     

2.7. Jernbaner. 3. sydforbindelse

Der blev givet adgang til Brennerbanen nord for alperne ved at udvide Westbahn gennem Bischofshofen og Wörgl i 1875. I samme periode af bygningen af den tredje syd-vestforbindelse med Rudolfsbahn, fra St. Valentin i Linz via Schoberpass og St. Michael til Villach. Endelig, der er etableret mellem 1869 1872 og de andre store nordlige forbindelse fra Wien, som Kaiser Franz Josephs-Bahn), der forbinder hovedstaden Prag.

38 år efter indvielsen af den første linje fra Wien var nu sammenhængende baneforbindelser, som udgik fra den kapital, der af de 6 retninger:

Mod nord ad 2 strækninger der endte i hhv. Prag og Krakow, mod ost med 2 strækninger der begge havde Budapest som mål og forlob på hver sin side af Donau, mod vest med forbindelse til Tyskland og Frankring samt Bozen over Innsbruck / Brenner og endelig mod syd over Semmering til hhv. Triest og Bozen.


                                     

2.8. Jernbaner. Staten tager over banerne. (The state takes over the runways)

Den industrielle recession mellem 1873 og skabt grundlag for, at staten igen intensiveret sit engagement i jernbaner. Det sikrede både arbejdspladser og infrastruktur. Ved tryk på indrømmelser, den danske stat overtog banelinierne og skrantende virksomheder var opkobt. Således kom mere og mere banelinier i statens hænder, og dø kaiserlich-königlichen österreichische Statsbahnen kkStB blev hurtigt en af de største baneselskaber i Europa. Den eneste af de større segment af den manglende statsliggjort var Südbahn – det forblev på private hænder.

I den store statsbane perioden fra 1875 – 1914 var tognettet udvidet med flere linjer, og mange af dem var rentable, men blev bygget med henblik på at sikre både den industrielle fremskridt og fordele sol og vind lige mellem ost og vest i den økonomiske og velstandsmæssigt opdelt imperium. At det ikke var en simpel opgave at styre infrastrukturen fra en central beliggenhed i Østrig viser, at togpersonellet bør være sammensat, så det kunne være mestrede tysk, italiensk, slovensk, ungarsk, tjekkisk, mens det statslige selskab i den østlige Staatsbahn MÁV var en mester i ungarsk, kroatisk, slovakisk og rumænsk.

Der var dog fortsat bygget private jernbaner, men der var mest små linjer af rent lokal eller turist interesse. Oftest blev disse smalspors eller tandhjulsbaner. Især i perioden 1889 – 1903), der blev oprettet flere af disse lokale jernbaner, f.ex. Salzkammergut-Lokalbahn eller Zillertalbahn.

                                     

2.9. Jernbaner. Arlbergbanen

Empire s sidste store baneprojekt i opløsning i 1918, til at skabe den sidste forbindelse på, at havde, så der var en forbindelse fra Innsbruck til den schweiziske grænse. Bygningen var en stor teknisk bedrift, som det krævede en tunnelforbindelse på 10.2 kilometer – die Arlbergtunnel. Det tog fire år at bygge baneforbindelsen, som blev indviet i 1884.

                                     

2.10. Jernbaner. Efter 1918. (After 1918)

1. verdenskrig brod donaumonarkiet sammen. Victors trak nye grænser af Østrig på en yderst uheldig måde i forbindelse med en jernbane. Det er vigtigt knudepunkt i Maribor kommer til at ligge i Jugoslavien og den hub i Franzensfeste, Fortezza kom til at være i Italien. Mod nord gik til knudepunkter i Gmünd Ceske Velenice og Lundenburg Breclav tabte til Tjekkoslovakiet.

De nye statslige jernbaneselskab BBÖ nu var nødt til at etablere den nye grænse stationer og så store jernbanelinier, var i udlandet, at du valgte den forkortelse BBÖ var fordi, ÖBB blev allerede brugt af den schweiziske Oensingen-Balsthal-Bahn. BBÖ havde som et resultat af reducere markant i medarbejderstaben. Når kul er nu ikke kom fra den nordlige indenlandske provinser, men nu var nødt til at være købt i udenlandske stater, og derefter førte jernbaner også under mangel på kul. Det boostet elektrificeringsprojekterne for den ostrigske jernbaner, og i 1923 blev etableret el-drift på den del af Arlbergbahn og i 1928 blev Brennerbanen nord for grænsen elektrificeret. Det finansielle sammenbrud i 1920erne betød lavere aktivitet af jernbanerne, og sammen med elektificeringen betød det en kraftig reduktion af personalet for mere end 50.000 mænd i tyvernes dekade. Men, fagforeningerne og kul industrien til at udsætte elektrificeringen af jernbanerne, så den del af den elektriske spor var forholdsvis små som 2. verdenskrig stikke ud.

De allierede tunge bombning af Ostrigs infrastruktur, betød, at den ostrigske jernbaner står over for en kæmpe om. I august 1947 var færdig med sit navn tilbage efter det, og i 1938, da han blev sat under Deutsche Reichsbahn. Virksomheden fik sit nuværende forkortelse ÖBB.

Da Østrig var nødt til at levere mere end 500 damplokomotiver fra den sovjetiske besættelseszone sætte ekstra fart på elektrificeringsplanerne, og i 1952, kører hele Westbahn fra Wien og Salzburg med el-drift. I 1959, semmering jernbaner er elektrificeret. El-og dieseldrift, der betød at dampdriften blev sat i 1976.

                                     

2.11. Jernbaner. De baner, der i dag og i fremtiden. (The lanes today and in the future)

Efter åbningen af grænserne mod ost, har nord-og ostforbindelserne fra Wien fået fornyet betydning. Disse ruter er nu elektrificeret, og ostlinien blive udviklet som en del af en samlet hojhastighedsforbindelse, der forbinder Paris og Budapest via Wien.

Da den ostrigske jernbaner på grund af grænsedragningen i 1918 er afhængige af korridortrafik over grænsen til nabolandene, har ÖBB investeret op jernbaner i fremmede lande. Således betalt for virksomheden i 1980, 1.215 m lange forbindelse ost af Rosenheim i Tyskland. Ruten fra Salzburg og Innsbruck via Rosenheim, og Kufstein er ca. 90 minutter kortere end ruten via Bischofshofen og Zell am See. Den stigende ostrigske korridortrafik skabt en flaskehals i Rosenheim, som ÖBB afbodede ved at etablere omfartsbanen.

I mange europæiske lande har anvendt til banelinier og erstattet dem med bus til Østrig har siden 1970 kun nedlagt relativt få linjer. Således i 1970 5.901 km. offentlige jernbanenettet, der i 2003 blev nedsat af 245 km til 5.656 km., svarende til en reduktion på 4 pct. Privatbanerne i samme periode, en reduktion på kun 15 km. fra 605 km. 590 km. svarende til 2.5 pct.

Sammenholdt med landets størrelse har Østrig bragte lidt mere jernbane end Danmark, Østrig har 71.3 m. jernbane pr. km2, mens Danmark har 64.3 m. Til sammenligning har Tyskland 100.8 m.

                                     

2.12. Jernbaner. Smalspor

Østrig har et større antal af smalsporsbaner, der stadig er i drift. Hvor normal sporvidde er på 1.435 mm., så har smalsporsbanerne en mindre afstand mellem skinnerne. Der er flere forskellige målere på den ostrigske smalsporsbaner, men de dominerende er 1.000 mm. og 760 mm. F. eks. er Mariazellerbahn og Zillertalbahn 760 mm., mens Traunseebahn og Stubeitalbahn har meterspor.

Smalsporsbaner har den fordel, at de er enklere og billigere at bygge end normalsporsbaner. Med den kortere skinneafstand kan også gøre mindre kurveradier, hvad der er en fordel af jernbanerne i bjergrige områder. Endvidere, at udgifterne til opførelse af vogne og lokomotiver er som regel lavere end på normalspor, fordi de dimensioner af vognen kan være mindre.

Ulempen ved smalsporsdrift er, at det er nødvendigt at omlaste fragt ved at skifte til normalsporsbaner. Du kan bruge de vogne, der kan bære smalsporsvogne på normalspor, men udveksling kræver tid. Desuden smalsporsvogne mere følsomme over for stød og udsving, og disse er derfor mere magtfulde af de passagerer, som går ud over komforten.

                                     

2.13. Jernbaner. Højre / venstrekorsel. (Right / venstrekorsel)

Oprindeligt var der venstrekorsel på den ostrigske jernbanenet. Men da banerne og i 1938 blev han lagt i Deutsche Reichsbahn begyndte at omdirigere trafik til hojrekorsel, som var i kraft i Tyskland. Med udgangen af 2. verdenskrig var den omstrukturering, men endnu ikke afsluttet. Østrig har derfor i dag linjer med venstrekorsel og andre strækninger med hojrekorsel. Brennerbanen har f.ex. hojrekorsel, mens Semmeringbanen har ventrekorsel. Alle dobbeltsporede strækninger i Østrig er dog i dag teknisk og signalmæssigt udstyret til både højre - og venstrekorsel.

                                     

2.14. Jernbaner. Andre banesystemer. (Other banesystemer)

S-baner i og omkring byer, Wien, Salzburg, Graz og Innsbruck. Der er også en planlagt S-banesystem i Linz.

Metroen er fundet i Wien. Kurset blev påbegyndt i 1969, og den første linje åbnede 8. maj 1976. Der er 5 linier med en samlet længde på 65.6 kilometer, og 90 stationer. Netværket udvides løbende.

Sporvogne findes i Wien, Linz, Innsbruck, Salzburg, Graz og Gmunden.

                                     

3. Air traffic

Østrig har 6 lufthavne:

 • Flughafen Wien-Schwechat.
 • Flughafen Klagenfurt.
 • Flughafen Linz-Hörsching.
 • Flughafen Innsbruck.
 • Salzburg Lufthavn W. A. Mozart.
 • Flughafen Graz-Thalerhof.

Hertil kommer, at 37 civile og 4 militære flyvepladser, som også anvendes til den civile luftfart. I tillæg til de 6 lufthavne i Ostrigs grænser den schweiziske airport "St. Gallen – Altenrhein" ca. 10 kilometer fra grænsen af betydning for den føderale stat i Vorarlberg og lufthavn i Bratislava, Slovakiet, har betydning for Wien som et supplement til Wien-Schwechat, som der er regelmæssige bus-og togforbindelser mellem Bratislava og Wien.

6 lufthavne i Østrig har 155.474 flyvninger 2005 og håndterer 20.4 mio. passagerer. Som håndterer Wien-Schwechat (ca. 75 % af flyafgangene og passagermængderne

Østrigske tidligere Austrian Airlines er det nationale luftfartsselskab, og er en del af Star Alliance. I den forælder, Austrian Airlines Group, er også inkluderet med flyselskaberne, Lauda Air og Austrian Pile Tyrolean Airways.

                                     

3.1. Air traffic Energiforsyning. (Energy supply)

Den elektriske energi hentes overvejende fra vandkraft (ca. 2 / 3. For at dække behovet i spidsbelastninger er de store dæmningsværker endvidere udstyret med gasturbinekraftværker. 2 % af stromforsyningen, der leveres af vindkraft, som fortrinsvis er placeret i landets østlige del, hvor vinden er kraftigere.

Eldistributionen sker hovedsagelig gennem ni selskaber i forbundslandene, som også leverer direkte til forbrugerne. Derudover der en række små redskaber, som for det meste er offentligt ejet. På grund af den ostrigske forfatningslov om atomfrihed er ikke strom på atomkraftværker. Selv om der i 1970erne blev opfører kernekraftværket Zwentendorf, blev det efter en folkeafstemning i 1978 aldrig taget i brug.

Gas-og olieforsyningen sker hovedsagelig fra udlandet. Der findes naturgasforekomster i Østrig, særligt omkring Wien, hvor også sikkerhedslagrene for landets reserver ligger. Disse indeholder gas svarende til omkring 20 % af Ostrigs årlige forbrug. Traditionelt kommer hovedforsyningen af gas fra Rusland, hvorfra Østrig i 1968 som første land vest for jerntæppet fik forsyninger. 5 store naturgasledninger, som også forsyner store dele af vest-og mellemeuropa, går gennem Østrig. Den største del af landets olieforsyning kommer fra udlandet, hvor de fleste tilfores fra olieledningen fra den italienske havneby Trieste. Hovedimportland for olie er Saudi-Arabien. Landets eneste raffinaderi er i Schwechat i Wien.

                                     

3.2. Air traffic Vejr

Der er vejr stationer fordelt over hele landet i de større byer, og alle de forbundslandenes hovedstæder. Det nationale meteorologiske og geofysiske institut, Zentralanstalt für Meteorologie und Geodynamik ZAMG. Instituttet giver vejr-data og rapporter for hele Østrig, der er tilgængeligt via radio, tv og internet. Flyvevejrtjenesten er adskilt fra ZAMG, men der er et tæt samarbejde mellem institutionerne.

Ud over vejret service er også tilgængelig i de fleste delstater en lavinevarselstjeneste, der videregiver oplysninger fra de lokale lavinekommissioner. I de seneste år, nogle har også hojvandevarselstjenesten fået større betydning, da klimaændringerne har givet mere ekstremvejrsituationer i form af oversvommelser. Tjenesten er forbundet med forbundslandene.

                                     

3.3. Air traffic Meddelelse. (Communication)

På trods af de vanskelige topografiske forhold har Østrig en veludviklet net, hvor hele landet er dækket af fastnet-og mobiltelefoni. Tjenester som UMTS-kun kan opnås i byområder, men styrkes e. De største udbydere er Telekom Austria, Mobilkom Østrig, Tre, En, T-Mobile Austria, UPC Telekabel og Tele2UTA. På grund af det store antal af udbydere, er taksterne i Østrig gunstigt i sammenligning med andre lande.

Hojhastighedsinternet kan opnås i stort set hele landet. De største landsdækkende udbyder er Telekom Austria, efterfulgt af Tele2UTA og UPC. De regionale netværk, der findes i og omkring de store byer.

                                     

4. Kilder. (Sources)

 • Eisenhahn i Østrig, Bahn Ekstra, Geramond Verlag, 2006.
 • Verkehr i Zahlen, Bundesministerium für Verkehr, Innovation und Technologie, Österreich Udgave 2007.

Users also searched:

corona og ostrig, indrejse ostrig, ostrig genåbning, ostrig nedlukning, ostrig smittetryk, ostrigs ambassade, transit gennem ostrig, transit gennem slovenien, Ostrigs, ostrigs, ostrig, transit, gennem, slovenien, indrejse, nedlukning, smittetryk, transit gennem slovenien, transit gennem ostrig, ambassade, corona, ostrig nedlukning, corona og ostrig, ostrig smittetryk, ostrig genbning, genbning, indrejse ostrig, transport, Ostrigs transport, ostrigs ambassade, ostrigs transport, transport efter by. ostrigs transport, østrigs transport,

Encyclopedic dictionary

Translation

Ostrig nedlukning.

TRU Bilag 182: Ostrigs Folketinget. Transporter til og fra Ostrig har altid haft stor betydning for os. Både som direkte import og eksport og som transitlandet til Central og Osteuropa.

Indrejse ostrig.

Autocamper i Ostrig FDM travel. Se tillæg og gebyrer for transport til og fra Danmark her. justering betyder at EU road tax gebyret stiger med 2 3 procent på landene, Benelux, Ostrig og Italien. Ostrig genåbning. Fakta Ostrig Albatros Travel. Tag på en Formel 1 rejse og oplev motorlob i verdensklasse til Ostrigs Grand Transport med bus mellem dit hotel og Formel 1 banen indgår også, ligesom. Corona og ostrig. Wien: Lufthavnstransport Transport med bus og minivan i Ostrig. Ostrig Tyrol. Skiferien til Ostrig starter ombord på skibussen. Ekstra benplads gor det til den optimale transportform for hele familien.


Transit gennem ostrig.

Alstoms brinttog indsættes i regelmæssig passagerdrift i Ostrig. Eller tag til Ostrigs hovedstad, Wien, hvor finkulturen er i hojsædet. Transport Tog bus: Toget er et oplagt transportvalg i Ostrig, hvor det er svært at finde en. Ostrig smittetryk. Links til lignende sider – Hjælp – Rejseplanen. Transport til Alperne. Med 4 stjernet bus til Mange danskere onsker at kore i egen bil til Ostrig og Italien i deres vinterferie. I bilen holder man det tempo, som. Adventurerejser til Ostrig Aktiv ferie med Bjergsport. Svane Spedition A S tilbyder international godstransport, som har specialiseret sig i Transport fra Danmark til Italien & Ostrig Kontakt os i dag!.

Transport af dyr med COVD 19 restriktioner Fodevarestyrelsen.

Særligt grænseovergangene til Ostrig. Det må ikke kore lastbiler i Italien i weekenderne. Information af 27. Marts 2020: Chaufforerne, der korer til Italien eller. Skiferie med bus med bus direkte til Alperne Sunweb. Hotel Cordial er et skont skihotel beliggende midt i pisten. Fra hoteldoren der direkte adgang til Ostrigs storste sammenhængende skiområde. Book skiferien. Studierejser til Ostrig – bolgende hojdedrag og kultur AlfA Travel. Tilskuerforholdene på Red Bull Ring er rigtig gode. Med sin placering blandt Ostrigs Alper der god udsigt fra næsten alle udsigtspunkter. Egen Transport. SKIFERIE – Billige skirejser til Ostrig, Frankrig, Norge og Sverige. 30.1.2020:53 CET Dansk Transport og Logistik. Del. DTLs adm. direktor Erik Ostergaard er af Republikken Ostrigs forbundspræsident Alexander Van.


Bliv uddannet ski og snowboardlærer med Snowminds.

DSV transporterer pakker, stykgods, part og full loads til og fra Ostrig. Ostrig er et marked, der er i vækst og udvikling. Vi kan også tilbyde transport af. Ostrigs transport i ordbogen fransk Dansk Fransk Glosbe. Notat til folketingets transport bygnings og boligudvalg. Mindstelon i Ostrig. I forbindelse med Danske Busvognmænds foretræde for udvalget. Ostrig GeoTema. Over de 3 ugers kursus vil du få snowboardtræning af Ostrigs bedste Off event i Danmark, forberedelsesmateriale på dansk, transport i luksusbus til Ostrig,. Erik Ostergaard modtager fornem ostrigsk fortjenstorden. Prov en busrejse til det flotte alpeland Ostrig med dansk rejseleder og NILLES. Kom tæt på den smukke natur og oplev de hyggelige bjergbyer. Se vores.


Korsel til Ostrig – husker du… Dansk PersonTransport.

Of Hydrogen in the Road Transport Sector Results from the HYSCENE Project præsenteret ved Transport and Air Pollution 17th Symposium, Graz, Ostrig. Oplevelser i Ostrig, der omfatter transport – Airbnbs hjælpecenter. I Ostrig der noget for alle! Ostrig er kendt for verdensklasse skilob, fedt byliv og traditionel ostrigsk mad er Ankomst 18 12 2021 7 dage egen transport.

Fly til Ostrig Finnair.

Hvor vil du rejse hen? Ostrig Transport info Find rejse. Rejsemål. ​inationName. Transport. ssportName. Rejselængde. Skiferie 2016 til Ostrig. Transport Fly, Bil og bus – Thinggaard. Skiferie med bus til Frankrig, Italien og Ostrig. Ankom veludhvilet med vores 4 luksusbusser til din destination i Alperne, Opsamling i hele landet.

Transport på byggepladser Schmitz Cargobull.

Verdensklasse afterski og skilob venter! Ostrig er kendt for verdensklasse skilob og de klassiske afterski danse. Det er nok også en af grundene til,. Skiferie til Ostrig? Ta med Summitweek til vinteren 2021. Rejsevejledning Ostrig. Abonnér. Rejsevejledning opdateret: 05.02.2021 Gyldig​: 11.04.2021. Vi fraråder alle rejser til: Kort over Ostrig. HENT APPEN.


Tag toget til Ostrig Rejs ud med DSB.

​Transport af specialgods i særlig grad udfores specialtransporterne i Sverige – Norge Tyskland Ostrig Transport til aftalt tid uden grimme overraskelser. Ostrig Alle byer FlixBus. OnlineSki tilbyder Danmarks billigste kor selv skiferier til både Ostrig og Tyskland​! Styr selv tempoet når du er på ferie! Læs mere her. Cordial Hotel Going i Wilder Kaiser, Ostrig. Ostrig. Fra den 14. februar 2021 anses Tyrol som virusvariantområde af Tyskland​. Der er pligt til at tildække mund og næse i offentlig transport, herunder på. Coronavirus COVID 19 Ostrig Danmark i Ostrig Udenrigsministeriet. Transport til Alperne Uanset om du helst vil flyve, kore i bil, tage toget eller rejse med bus på skiferie i Frankrig, Italien eller Ostrig, hjælper vi dig ned til sneen. Ostrig Jumbo Transport. Alstom er forende inden for nulemissions persontransport og er den eneste producent, der tilbyder sine kunder det fulde spektrum af emissionsfri.

International godskorsel Færdselsstyrelsen.

Når du kommer i bil. Hvor mange personer må der være i bilen? Ved transport fx i taxa af personer, der ikke bor i samme husstand,. Regionalt samarbejde modtager international pris for arbejde med. Ostrig er storslået natur og fantastiske kulturelle oplevelser. tager du toget, kan du rejse på Tag toget til Ostrig find billetter til fx Wien, Innsbruck eller Salzburg​. Formel 1 Ostrig K Rejser. Bestil din adventure rejse til Ostrig hos Bjergsport. Sommerferie i Ostrig på Alpenhaus Kesselfall med morgenmad, delvis lokal transport, billeder fra turene.


Specialtransport i Juelsminde Læs mere og se hvad vi tilbyder.

Grækenland og Ostrig, hvortil adgangen elllers er begrænset. Link til International Transport Forum herunder CEMTs brugervejledning kan ses nedenfor. Tyskland har brug for innovative infrastrukturlosninger Trade Council. Ikke alene med hensyn til at skabe effektive transport og logistiksystemer, men også den slags relationer mellem mennesker, der er så. Lastbiltransporter Ostrig Spedition LKW WALTER DK. Transport til hospital i Ostrig: 8.150 kr. Akut operation uden indlæggelse: 34.000 kr. Transport til lufthavn: 3.800 kr. Flyrejse med alm. fly tre. Ostrig Tyrol SneXpressen. Udnyt friheden til at opleve Ostrigs imponerende mangfoldighed at kombinere feriebolig og transport at vælge hvor rejsen skal starte og slutte at bestemme. Ostrig Udenrigsministeriet. Ostrig er mest kendt for sine bjerge og vinterrejsemål i alperne, men Ostrig er også i 2019 blev kåret til verdens bedste by at leve i. Pris fra: 2.298kr. Transport.


Hojesteret i Ostrig stadfæster dom fra 2020 Bilbranchen DI.

Vi har fly til alle vores destinationer og afhængig af rute, giver transport med fly dig mulighed for 6 eller 7 skidage i Frankrig, Ostrig og Italien. Læs mere om fly til​. Skilærerkursus og job i Ostrig 2021 22 Skiinstruktor. Senere blev anmeldelsesproceduren dog lettet, og det er i dag muligt at anmelde for seks måneder ad gangen, ligesom i Tyskland. Til Ostrig skal. Tillæg og gebyrer for vejtransport til og fra Danmark. Sommerferie i Ostrigs Alper med smukke vandreture eller cykelruter for alle. Vi sorger for busserne og du kan se meget mere om dem her. Transportmuligheder til skiferien i Alperne med Nortlander. Hvad med en campingoplevelse i Ostrig? Her kan du udforske de barske bjerge, de blomsterdækkede dale og den udsogte arkitektur samt den rige kultur i.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →